Paine Integrala

de AnAmAryAnA in Piine, 18 Mar 2013 | 3763 vizualizari

 

Nu sunt tocmai noua pe site dar nu am postat nimic pana acum din lene sa scriu cred.Asadar va prezint bucuroasa prima mea reteta si sper sa mai urmeze multe,multe sa va ajung din urma.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de faina neagra de grau
  • 1 ceasca de faina integrala
  • 1 ceasca de tarate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 ceasca de lapte caldut
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Integrala:

Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde) peste drojdie, putin cate putin, si o inmuiem bine,iar apoi incepem sa framantam usor.

Ca sa se dezlipeasca de maini folositi faina neagra si incepeti sa framantati bine aluatul macar 10 minute.Cand e gata lasati-l intr-un loc caldut acoperit cu un servet de bucatarie,sa creasca cam 30 min.Cand si-a dublat volumul inseamna ca e gata si il mai framantam putin sa-i scoatem aerul iar apoi formam painea.

Puteti face ce model vreti, mie asa mi-a venit pe moment.Se rupe din aluat cam 1 sfert sau mai putin, din care se fac 3 bile iar apoi se face painea normala.Din cele 3 bile fac 3 fasii lungi pe care le impletim si le alaturam.Unge painea cu pensula cu niste apa ca sa se poata lipi impletitura din coca.Mai lasa sa creasca in tava vreo 15 min iar apoi punem la cuptorul incins,la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Nu stiu timpul exact pentru ca eu folosesc scobitoarea la test.

TIPS-URI

1

pe deasupra se pot presara seminte de susan sau mac

2

cand am scos-o din cuptor am uns-o cu pensula cu putina apa calduta sa se fragezeasca si am acoperit-o cu un servet mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

AnAmAryAnA 1

19.03.2013, 13:19

Multumesc frumos pentru urari si sper sa ma ridic la "rangul"vostru si al site-ului daca pot spune asa .pupici

RuxyRux 1

19.03.2013, 13:20

Frumoasa tare painica!

MotanLaOale 1

19.03.2013, 18:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roti ( paine indiana )