Paine "Iepurasi"

de claudiaO in Piine, 24 Apr 2014 | 4296 vizualizari

 

De Paste am vrut sa ii fac piticului meu o surpriza si am pregatiti niste painici ce s-au vrut a fi iepurasi ...din toti doar catva aduceau a iepure ...dar ce conteaza...
Conteaza ca au fost bune si s-au mancat repede :)

 

INGREDIENTE

  • · 1 kg faina
  • · 650 ml lapte dulce cald
  • · 50 gr drojdie
  • · 1 lingurita cu varf cu sare
  • · 2 lingurite cu zahar
  • · 100 gr unt gras
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "Iepurasi":

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute.

Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care am totit untul.

Dupa ce am terminat laptele mai framantam inca vreo 10 minute; lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam coca si formam gramajoare ovale si le taiam cu foarfeca 2 urechi.Punem in tava pe hartie de copt;ungem cu ou amestecat cu lapte si mai lasam 20 minute la crescut- dam la cuptor cca 30 -40 minute si gata.

Eu am mai facut in plus un iepuras, pentru care m-am inspirat de la Laura Laurentiu : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-paine/painea-iepuras.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "Iepurasi"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine "ca la mama acasa"