Paine graham cu masline verzi

de nadina73 in Piine, 16 Mai 2010 | 7781 vizualizari

 

este o paine foarte buna si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 6oo faina alba
  • 500 faina integrala
  • 7-8 linguri tarate
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 250 g masline verzi(negre )fara samburi
  • 120 g unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine graham cu masline verzi:

Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul.

Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara cand am vazut ca nu mai am paine,magazinele erau inchise si nu aveam decat masline verzi in casa,sant bune si cu cele verzi in schimb cele negre se observa mai bine in paine)

Dupa ce a dospit painea se scoate si se imparte in 2 bucati,o sa va iasa  2 paini in 2 tavi de cozonac,pe care eu le-am impletit in 3.

Se pune aluatul in tava unsa,eu pun si folie de aluminiu , se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se unge bine cu ulei si se pune la cuptor pt 30-35 minute la 170 grade.

La fel de bine se poate face si fara masina de paine, se framanta cu mana si o sa va iasa la fel de bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine graham cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roti ( paine indiana )