Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 7 Iul 2014 | 5734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • o lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min).

Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3 bucati, se intind si se se impletesc.

Se mai lasa 15 minute la crescut in tava, se unge cu ou batut cu o lingura de lapte si se coace la foc mediu.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]