Paine alba fara framantare

de T I M E A in Piine, 29 Ian 2013 | 6104 vizualizari

 

Am mai executat o paine de la Laura Adamache si din nou am fost super multumita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite miere
  • 740 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba fara framantare:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.

Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.

Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin. 

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Preincalzim cuptorul la 230 grade.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. 

Dam tava la cuptor timp de 30 de minute. 

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/paine-rustica-rapida.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare