Pachetele calatoare

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2010 | 4651 vizualizari

 

Le-am numit asa pentru ca au fost facute anume pentru iesirea la cabana din acest sfarsit de saptamana. Si cum la munte aerul curat da pofta de mancare, au fost halite urgent :) ,

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr salam
  • 15 ciuperci champignon maricele
  • 1 lgt unt
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou mare
  • 1 galbenus+1lgt lapte pentru uns
  • cimbru/susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele calatoare:

Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare.

In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade.

Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de aluat taiem 6 dreptunghiuri egale. Pe jumatate din fiecare dreptunghi asezam o lingurita cu varf de umplutura, apoi umezim marginile cu apa si impaturam. Pentru a fi sigura ca nu se desface la copt, eu am apasat marginile cu furculita.

Fiecare pachetel se unge cu amestecul de galbenus si lapte, apoi se presara cimbru sau susan.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie tinut mare, la 200-210C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele calatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Irina 1

15.11.2010, 23:49

Da, sa tot pleci la plimbare...

Corinuta 1

21.11.2010, 01:11

poate se plimba si pana la mine unul...

Anamaria7 1

21.11.2010, 22:08

Corina, cred ca pot gasi drumul pana la Oradea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza