Oua Benedict

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2012 | 11389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 lingura otet,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 chifle,
  • kaizer, 
  • 1 rosie,
  • optional castravete verde,
  • Pentru sosul olandez
  • 1 galbenus de ou,
  • 2 linguri smantana,
  • 30 g unt,
  • 1/2 lingura mustar,
  • putina zeama de lamaie,
  • sare si patrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

Amestecam galbenusul cu mustarul, smantana, zeama de lamaie si sarea. Topim untul, spuma de la suprafata se indeparteaza iar untul se lasa sa se racoreasca putin. Adaugam treptat untul peste amestecul de galbenus si amestecam pana se incorporeaza. Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie si se amesteca incontinuu pana ajungem la consistenta dorita. Adaugam patrunjel tocat marunt.

Intr-o oala punem 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocot, adaugam si otetul. Spargem ouale pe rand si le punem intr-un bol, fara sa spargem galbenusul, dupa care le punem  in apa clocotita si le lasam la fiert cca 2 minute sau pana se "strange"albusul, dupa care le scoatem pe o farfurie.

Prajim feliile de kaizer intr-o tigaie intr-o lingura de ulei si le rumenim pe ambele parti. Taiem  chiflele  in jumatati si le prajim in aceeasi tigaie(nu este necesar sa prajim chiflele). Peste jumatatea de chifla punem o felie de rosie,1-2 felii de kaizer,oul iar deasupra sos olandez.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ouă Benedict cu sparanghel