Orez Primavera

de adnia in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 6885 vizualizari

 

Pai daca tot exista Paste Primavera...de ce n-ar fi si orez asa? Asa ca m-am apucat de lucru...si mi-a iesit ceva foarte bun si sanatos, dupa toate regulile alimentatiei corecte!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 punguta mix de orez salbatic prefiert (sursa de fibre)
  • 2 ciuperci mari feliate(bogate in proteine, minerale ca fierul, potasiul, cuprul, zincul, seleniul, magneziul, fosforul si calciul, acid folic si contin vitamine precum A, B1, B2, C, fiind si singura sursa vegetariana de vitamina D)
  • cateva buchetele broccoli (sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic, vitamina C si bogata in fier, potasiu, calciu)
  • 1 ardei gras kapia, taiat feliute (sursa de vitamina A, B1, B6, C, K si minerale: mangan, potasiu, triptofan, cupru si acid folic)
  • patrunjel proaspat (sursa naturala de vitamina C, mult mai mare decat cea din citrice) -
  • 1 fir ceapa verde (sursa naturala devitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu)
  • condimente
  • 1 lingura ulei (proteina vegetala)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Primavera:

Am pus orezul la fiert si separat, am fiert broccoli pe abur. Am scurs bine atat orezul, cat si broccoli, (pe care, in prealabil l-am pus si in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea) si le-am pus deoparte. Intr-o tigaie am pus lingura de ulei si am calit putin legumele impreuna cu ceapa taiata marunt.  Am adaugat orezul si am luat de pe foc. Am condimentat cu sare, piper, chili si verdeturi uscate. Am decorat cu patrunjel proaspat si am servit.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Primavera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]