Orez picant cu trei tipuri de curry și mix de legume cu mentă

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 11 Feb 2013 | 3703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez fiert cu o zi în urmă și refrigerat
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1/4 linguriţă curry neprăjit
  • 1/4 linguriță curry prăjit
  • 1/4 linguriță curry picant
  • 1/4 linguriță piper cayenne
  • ulei de măsline
  • 1 cană mix de legume
  • 1/2 chili tocat
  • 1/3 pahar vin alb sec
  • 2 tulpini mentă uscată, tocate
  • 1/3 linguriță busuioc
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez picant cu trei tipuri de curry și mix de legume cu mentă:

2 căței de usturoi se sotează în puțin ulei. Se adaugă piperul cayenne și se infuzează 1 minut. Se adaugă orezul, amestecând frecvent. Orezul va începe să aibă un aspect sticlos. Se adaugă tipurile de curry, sare și piper, se amestecă pentru omogenizare, se scoate și se păstrează la cald.

Într-un wok se încălzește puțin ulei. Se adaugă usturoiul rămas și chili tocat, se sotează 2 minute, apoi se adaugă legumele. Se gătesc la foc mare 4-5 minute. Se adaugă vinul și se acoperă. Se lasă 2 minute, se adaugă menta, busuiocul, sare și piper. 

Se servesc împreună.

TIPS-URI

1

În orez se poate adăuga și puțin sos de soia light.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant cu trei tipuri de curry și mix de legume cu mentă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Merisor 1

12.02.2013, 06:22

Ce frumos ai prezentat!

Irina 1

12.02.2013, 10:11

pe placul meu si reteta si prezentarea.

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:19

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]