Orez cu pipote

de Maria68 in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2012 | 4209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola pipote de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov razuit
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari sau 100 ml bulion sau boia.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pipote:

Pipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa.

Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Adaugam pipotele spalate , se amesteca putin pana acestea se albesc putin, adaugam sare, piper, 1 lingura  pasta de gogosari(eu nu folosesc boia) si se acopera cu apa. Lasam cateva minute la foc tare(pana da in clocot) dupa care micsoram focul la mediu si lasat totul sub capac pana pipota este fiarta

Intre timp pregatim orezul. Intr-o craticioara punem un pic de ulei , iar cand este incins turnam orezul spalat in prealabil, amestecam cu o lingura de lemn tot timpul pentru a nu se lega de fundul vasului. Cand consideram ca este un pic calit turnam apa, sare si fierbem la foc mic, pana se umfla si absoarbe apa.

Se serveste cu muraturi, eu am ales varza murata stropita cu ulei de masline cu busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Maria68 1

11.02.2012, 11:03

Guritza_ta,
Lia. Multumesc frumos

Lau 1

13.02.2012, 15:29

bun

Maria68 1

13.02.2012, 21:13

Sufletista. Mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc si pui