Orez cu lapte si capsune

de T I M E A in Mancare copii, 24 Mai 2014 | 14731 vizualizari

 

Un desert care cu siguranta ne aduce tuturor aminte de copilarie imbunatatit cu un sos delicios de fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 si 1/2 cani lapte (masurati cu aceeasi cana cu care ati masurat si orezul)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 capsuni mari sau 10 mai mici
  • 1 si 1/2 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si capsune:

Eu am facut orezul in Multicooker pentru ca economisec din timpul meu, nu trebuie sa stau langa vas sa amestec in el. Dar asa cum v-am mai tot zis, oricare din cele prezentate de mine se pot face si in mod normal intr-un vas pe aragaz.

Orezul spalat bine il lasam timp de 20-30 de minute in apa calda.

Scurgem apoi apa si punem orezul in vasul de la cooker.

Adaugam zaharul si laptele si pornim functia 'orez'. (40 de minute)

Spre final adaugam zaharul vanilat si amestecam.

Capsunele le spalam si la taiem cubulete mici, apoi le punem pe foc intr-un vas si adaugam zaharul.

Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si se ingroasa putin sosul.

Servim orezul cu cateva lingurite de sos de capsuni deasupra.

E delicios, credeti-ma!

TIPS-URI

1

Sosul de capsuni poate fi inlocuit cu sos de zmeura sau mure in functie de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ou posat