Orez cu ciuperci, de post

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 3266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • ciuperci proaspete
  • sare
  • piper (dupa gust)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci, de post:

Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins.

Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume.

Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita.

Pasul4:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert.

Pasul5:Cand apa a scazut si bobul orezului a inceput sa se umfle,condimentam si adaugam restul de apa (250 ml). Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca!

Se serveste fierbinte alaturi de salata de crudintati sau muraturi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba cu mazare boabe si loboda, de post