Orez cu ciuperci, de post

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 3134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • ciuperci proaspete
  • sare
  • piper (dupa gust)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci, de post:

Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins.

Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume.

Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita.

Pasul4:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert.

Pasul5:Cand apa a scazut si bobul orezului a inceput sa se umfle,condimentam si adaugam restul de apa (250 ml). Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca!

Se serveste fierbinte alaturi de salata de crudintati sau muraturi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci, de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu cartofi, de post