Nuci umplute cu crema de vanilie

de Patty in Prajituri, 10 Mar 2016 | 13303 vizualizari

 

Amintiri... amintiri! Nu exista sarbatoare in copilarie sa nu le faca mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 2 oua;
    • 13 linguri de ulei;
    • 13 linguri de lapte;
    • 100 g zahar;
    • 1 lingura esenta de vanilie;
    • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
    • 500 g faina alba;
    • un praf de sare;
    Pentru crema:
    • 500 g lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 100 g zahar;
    • 2-3 linguri de amidon
    • 1 pastaie de vanilie;
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.

   Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.

   Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.

   Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.

Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.

   Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.03.2016, 19:31

Sunt atat de grozave!

mirela0911 1

12.03.2016, 16:53

Tare bune sunt!

Patty 1

12.03.2016, 21:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino