Nuci

de Mitinita in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 6045 vizualizari

 

Excelenta reteta, m-am inspirat de la Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-52880.html

 

INGREDIENTE

  • Cojile:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
  • faina cat cuprinde(550 - 600 g)
  • Crema:
  • 150 g pesmet din coji de nuci
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lingura de esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g unt sau Rama mit Butter
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.

Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Punem forma de nuci pe foc, o ungem cu ulei si o infierbantam. Adaugam bucatele mici din aluat, inchidem forma si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Indepartam marginile, din ele vom face pesmetul pentru crema.

Pregatim crema.  Amestecam pesmetul din coji de nuci  cu cacao, zahar, cacao, esenta de vanilie si rom si lapte. Mixam untul spuma si adaugam la compozitie. Amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema si le unim.

Se pastreaza in cutii inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute