Negresa (insiropata)

de gaby_duceag in Dulciuri, 5 Apr 2011 | 36990 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute, la Dya, o negresa cu o textura aerata, pufoasa, care mi-a ramas in minte.
Asa ca nu mi-a ramas decat s-o execut..dar...am "imbunatatit-o"..:D
Poate pentru ca urasc sa respect retelele intocmai :))), poate pentru ca am vrut-o mai speciala...asa ca ..a iesit..ce se vede.
Multumesc ,Dya; cu siguranta voi mai repeta blatul. Am mancat si asa cand am taiat marginile si este foarte bun.Pupici.

 

INGREDIENTE

Blat (ingrediente pentru o tava de 20/16)
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 30 gr unt
  • 5 linguri cacao
Crema
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o jumatate esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa (insiropata):

Blat.
Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua
Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma.
Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la sfarsit incorporam albusurile.
Turnam intr-o tava tapetata cu ulei si faina (faina doar pe fund) si coacem la foc mic (aprox 165 grade) timp de 45-50 min.

Scoatem si lasam la racit.

Sirop:
Fierbem apa cu zaharul la foc mic timp de 3 minute.
Oprim focul , adaugam esenta si lasam la racit.

Crema.
Punem intr-un bol frisca, untul la temperatura camerei taiat cubulete, zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam la treapta mica timp de 1 minut apoi..ii dam viteza :))) pana se intepeneste in bol.

Cand s-a racit blatul il portionam, insiropam si plasam cate un mot de crema pe fiecare prajiturica.

PS.Mie mi-a mai ramas putina crema, puteti reduce din cantitati.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]