Negresa (insiropata)

de gaby_duceag in Dulciuri, 5 Apr 2011 | 36424 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute, la Dya, o negresa cu o textura aerata, pufoasa, care mi-a ramas in minte.
Asa ca nu mi-a ramas decat s-o execut..dar...am "imbunatatit-o"..:D
Poate pentru ca urasc sa respect retelele intocmai :))), poate pentru ca am vrut-o mai speciala...asa ca ..a iesit..ce se vede.
Multumesc ,Dya; cu siguranta voi mai repeta blatul. Am mancat si asa cand am taiat marginile si este foarte bun.Pupici.

 

INGREDIENTE

Blat (ingrediente pentru o tava de 20/16)
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 30 gr unt
  • 5 linguri cacao
Crema
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • o lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o jumatate esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa (insiropata):

Blat.
Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua
Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma.
Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la sfarsit incorporam albusurile.
Turnam intr-o tava tapetata cu ulei si faina (faina doar pe fund) si coacem la foc mic (aprox 165 grade) timp de 45-50 min.

Scoatem si lasam la racit.

Sirop:
Fierbem apa cu zaharul la foc mic timp de 3 minute.
Oprim focul , adaugam esenta si lasam la racit.

Crema.
Punem intr-un bol frisca, untul la temperatura camerei taiat cubulete, zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam la treapta mica timp de 1 minut apoi..ii dam viteza :))) pana se intepeneste in bol.

Cand s-a racit blatul il portionam, insiropam si plasam cate un mot de crema pe fiecare prajiturica.

PS.Mie mi-a mai ramas putina crema, puteti reduce din cantitati.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

30.07.2011, 15:16

Mi-a scapat arata minunat si cred ca e delicioasa

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 10:21

foarte bine arata si cred ca a fost foarte, foarte buna!

Panacris 1

30.01.2013, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici