Negresa de post glazurata

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 7146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei sau margarina topita
  • 30 g cacao
  • esenta dupa preferinta,eu am pus rom
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 borcan (300 g) gem de orice fel, eu am pus de prune
  • Glazura
  • 4 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata
  • zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post glazurata:

Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final gemul si cacaoa si turnam compozitia inr-o tava unsa si tapetata ,o dam la cuptorul incalzit prealabil(180 C),pt.30 min.

Glazura;Inr-o craticioara punem zaharul si il topim la foc mic,pana se caramelizeaza usor,stingem cu apa,adaugam esenta si cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza,daca e prea groasa se mai pune putina apa sau o lg de margarina,eu nu am pus.

Verificam cu o scobitoare negresa si daca nu se mai lipeste nimic de ea,o scoatem si o lasam 5 min sa se racoreasca si o portionam in tava apoi turnam glazura peste tot,adaugam si nuca macinata si pudram cu zahar vanilat.O acoperim cu un prosop pt 30 min apoi o scoatem pe o farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]