Negresa cu nuci, fistic si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Mai 2011 | 12087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 3 albusuri pentru bezea
  • 200 g faina
  • 180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • 50 g nuci si fistic tocate grosolan
  • 15 g fistic tocat pentru decor
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci, fistic si bezea:

Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam bezeaua. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci, fistic si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

06.05.2011, 09:04

Pentru tine sufletista o sa scot fisticul...

divainbucatarie 1

06.05.2011, 09:04

Multumesc Adina!

divainbucatarie 1

06.05.2011, 09:04

Multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]