Negresa cu mascarpone

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2011 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • ~ 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (47)

Miha 1

16.01.2011, 17:28

Dia, stiam eu ca esti o fata dulce rau.

Miha 1

16.01.2011, 17:29

Multumesc Mena draga mea!

diaconta 1

16.01.2011, 17:34

nu se exista alta ca mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

Cremă de ouă - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 23.07 la 09:47

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata