Una dintre cele mai versatile si gustoase deserturi este negresa. Dat fiind faptul ca aveam un rest de gem de caise intr-un borcan, m-am gandit sa-l adaug in aluatul de negresa. Rezultatul excelent, dulce acrisor.
Pentru aceasta Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, zahar, cacao, ulei, gem de caise
Cum se prepara Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava cu hartie de copt.
Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga uleiul, apoi laptele si gemul de caise. Amesteca bine. Daca iti place, poti adauga acum si esenta de rom.
Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand cu o spatula sau tel.
Toarna compozitia in tava si niveleaza frumos.
Coace negresa in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30 de minute sau pana trece proba scobitorii.
Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte de a o taia.
1
tava rotunda cu diametrul de 24 cm.