Negresa cu gem acrisor de prune

de Gherca Daniela in Prajituri, 31 Mai 2015 | 9567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 2 cani de lapte
  • sare
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri rase de bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de gem de prune
  • 100g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem acrisor de prune:

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand in continuu, apoi punem si laptele in strat subtire, devine o compozitie lichida, peste aceasta adaugam gemul, il omogenizam si pe acesta in compozitie.

 Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu si cacaoa si le adaugam in compozitia lichida, amestecand usor cu mixerul pana la omogenizare. Ciocolata o rupem bucatele mici si o punem in umplutura. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca. 50 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de ciocolata alba puteti pune nuci, alune, stafide sau orice alte preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem acrisor de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca