Negresa cu ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2013 | 22384 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr nuci maruntite
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si nuci:

Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit.

Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul. Eu am avut ciocolata cam dulce si de aceea am pus mai putin zahar.

Adaugam peste albusuri nuca maruntita, mestecand incet, apoi punem compozitia cu ciocolata, esenta de rom, coaja rasa de portocala si lamaie si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula si omogenizam.

Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 26/30cm), turnam aluatul si coacem la 180 grade pentru 40 minute. Nu uitam nici de testul scobitorii.

Eu am lasat-o simpla fara glazura pentru ca asa a fost comanda si oricum este ea destul de ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]