Negresa cu ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 9 Feb 2013 | 22541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr nuci maruntite
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si nuci:

Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit.

Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul. Eu am avut ciocolata cam dulce si de aceea am pus mai putin zahar.

Adaugam peste albusuri nuca maruntita, mestecand incet, apoi punem compozitia cu ciocolata, esenta de rom, coaja rasa de portocala si lamaie si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula si omogenizam.

Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 26/30cm), turnam aluatul si coacem la 180 grade pentru 40 minute. Nu uitam nici de testul scobitorii.

Eu am lasat-o simpla fara glazura pentru ca asa a fost comanda si oricum este ea destul de ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]