Nectar de capsuni

de Lau in Sirop / Compot, 3 Iul 2017 | 5099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 250 g zahar
  • 4-5 crengute menta
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de capsuni:

Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros.

A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, ii zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie

Punem intr-o oala la fiert, amestecand ocazional.

Lasam sa fiarba cca 5 min din momentul in care da in clocot.

Lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care strecuram nectarul in sticle.

Daca dorim sa le pastram pentru iarna, adaugam cate o aspirina pisata in fiecare sticla, sterilizam borcanele cca 15 din momentul in care fierbe apa, lasam sa se raceasca in apa pana a doua zi si le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de capsuni