Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)

de Satisfyyourcravings in Pui, 26 Aug 2017 | 4313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame orez alb, fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 2 oua
  • 450 grame mix de legume (varza alba, ceapa rosie, muguri de fasole, praz, mazare pastai, mazare boabe, ceapa verde etc)
  • 100 de grame bacon, tocat
  • 200 grame piept de pui, gatit (optional- eu am folosit resturile de la un preparat anterior)
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • o bucata de 5 cm ghimbir, ras
  • 2 liguri sos de soia
  • sos picant (optional- eu am folosit Sambal Oelek)
  • ceapa prajita (specific asiatic)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui):

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.

Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se gatesc 30 de secunde, apoi se adauga legumele. Se gatesc 3-4 minute, se adauga puiul, baconul, orezul si ouale gatite inapoi in tigaie, se amesteca cu grija, apoi se adauga sosul de soia. 

Se serveste fierbinte cu sos picant si ceapa crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii aromat