Napolitane cu betisoare de Finetti

de diana_k in Prajituri, 15 Oct 2012 | 22718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana ( 28/38cm)
  • 200g zahar
  • 100 ml apa
  • 125 g margarina rama
  • 150 g nuci macinate
  • 250 g biscuiti
  • rom, vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu betisoare de Finetti:

Se pregateste un sirop gros din  zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine.

Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom. Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare bucata a avut 7 cm latime.)

Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom. Pe una din foi se aseaza doua randuri  betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.

Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos. Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu betisoare de Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]