Muschi de porc in aluat

de Sidy in Porc, 10 Sep 2011 | 5083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 400 g ciuperci taiate, in conserva
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri unt
  • 100 ml vin
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate gasca
  • 400 g aluat foietaj
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper mozaic
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in aluat:

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate marunt dupa ce ceapa a devenit sticloasa, lasam sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute.
Adaugam vinul si smantana si lasam sa fiarba pina scade , amestecand mereu.Luam vasul de pe foc , asezonam si adaugam patrunjelul verde tocat. Amestecam pina se omogenizeaza si dam la rece.
Asezonam muschiul pe toate partile si il rumenim in 3 linguri de unt pe toate partile pina prinde o culoare frumoasa aramie.
Luam bucata de aluat , o netezim si intindem amestecul de ciuperci cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a aluatului , mai putin doua degete la margimea aluatului care le lasam libere.Muschiul il ungem cu pateul de gasca si al asezam peste ciuperci. Rulam aluatul cu muschiul , incet , cu grija sa nu se rupa aluatul, nu prea strans si presam bine marginile.
Cele doua galbenusuri le batem bine si ungem cu ele aluatul pe care il asezam intr-o tava unsa cu putin unt.
Muschiul se coace in cuptorul dinainte incalzit, cam 50-60 minute pina devine auriu.Se scoate din cuptor si se feliaza cu grija, servindu-se alaturi de garnitura de cartofi, orez sau alte legume.Si o salata bineinteles....
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

10.09.2011, 19:00


Ai facut niste poze , exact cat sa bagi in gura o data

MotanLaOale 1

12.09.2011, 08:39

bun bun

jolygina 1

12.09.2011, 09:15

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc