Musaca de cartofi

de divainbucatarie in Vita, 3 Dec 2010 | 6665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vaca fara os,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ou,
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml ulei,
  • 60 ml vin alb,
  • 20 g faina,
  • verdeata – o legatura mica,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 praf de piper,
  • pesmet pentru tapetare vas
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

In primul rand tocam carnea. Calim putin ceapa si inabusim carnea tocata peste aceasta, adaugand vinul. Continuam inabusirea aproximativ 20 de minute.

Lasam sa se raceasca si mai dam inca odata prin masina de tocat carnea. Adaugam verdeata tocata marunt, un ou, sare si piper dupa gust. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza compozitia.Taiem cartofii felii rotunde si ii prajim putin. Dupa ce au fost prajiti, punem o treime din ei intr-un vas pe care l-am tapetat cu pesmet, iar peste acestia punem un rand de carne. Realizam alternativ cartofi si carne astfel incat sa obtinem doua randuri de carne si trei randuri de cartofi.La suprafata putem pune felii de rosii sau pasta de tomate pentru a da culoare.

Introducem vasul in cuptor la 180°C pentru 35 de minute.Servim musacaua calda cu putina smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff