Muraturi pentru vara

de alice_ciobanu in Muraturi, 27 Aug 2012 | 6917 vizualizari

 

O bunaciune...rosii, gogonele si dovlecei in saramura, numai bune pentru a le consuma acum, in perioada asta.

 

INGREDIENTE

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi pentru vara:

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt  marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie  o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan. 

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi.  Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi pentru vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosari la borcan