Muffins panettone

de Xandrinne in Dulciuri, 25 Mai 2014 | 3732 vizualizari

 

O delicioasa reteta, preluata de pe blogul Olgutei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 130 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 1 ou intreg si 1 galbenus,
  • 100 g unt topit si racit,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1 lingurita coaja de portocala;
  • 40 g miez de nuca maruntita,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g stafide,
  • 20 g ciocolata, maruntita,
  • 40 g rahat,
  • 1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins panettone:

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.

Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.

Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.

Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii (ale mele au fost ceva mai "bronzate").

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]