Mucenici..moldovenesti

de ralu_ca in Prajituri, 8 Mar 2013 | 3926 vizualizari

 

Am incercat pentru prima oara sa fac mucenici moldovenesti si...chiar am reusit!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • esenta rom, vanile
  • zahar vanilat
  • 2 linguri ulei

Pentru sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 1 pahar apa
  • 2 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici..moldovenesti:

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute.

Intr-un castron punem faina, uleiul, zaharul vanilat, sare, esente si maiaua si amestecam , treptat adaugam apa calduta. Framantam aluatul pana se desprinde de pe degete. Castronul cu aluatul obtinut se lasa la dospit 1 ora , acoperit cu un prosop intr-un loc caldut. Dupa ce creste aluatul, luam cu mana bucati si facem suluri si formand litera S.

Mucenicii se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi hartie de copt, ii mai lasam sa creasca 15-20 min, apoi ii ungem cu siropul format din 4 linguri zahar si 100 ml apa, dupa care ii introducem la cuptor pana se rumenesc.

Siropul: Intr-un ibric fierbem apa cu zaharul si miere pana se leaga

Mucenicii dupa ce s-au rumenit, ii scoatem de la cuptor ii lasam putin sa se raceasca, apoi se inmoaie in sirop pe ambele parti. Acestia se aseaza pe un platou, apoi se presara nuca pe deasupra.

Sunt excelenti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici..moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu mere