Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Sep 2015 | 5597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii proaspete, curatate de "barba" si spalate bine
  • 2 linguri unt
  • 1 praz mic, tocat
  • 1 esalota mica, tocata
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 1 foie dafin
  • sare/piper
  • 230 ml vin alb
  • 2 linguri creme fraiche
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • bagheta pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moules Marinières (Midii in stil marinaresc):

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug.

Se da focul mai mare, se adauga vinul si se lasa la fiert 2 minute. Se adauga midiile si se fierb, amestecand frecvent, pana incep sa se deschida. Se scot pe un platou. Cele care nu se deschid, se arunca. 

Sosul in care au fiert midiile se amesteca cu restul de unt si creme fraiche, folosind un tel. Se adauga midiile inapoi in tigaie, impreuna cu sucul si coaja de lamaie si patrunjelul. 

Se servesc imediat cu bagheta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moules Marinières (Midii in stil marinaresc)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]