Mini-Cornuri pufoase

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 6629 vizualizari

 

Un desert destul de placut si pe inima oricui!!
O duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • circa 500 ml iaurt natural
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasatura portocale
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • ulei pt framantat atat cat cere faina ca sa nu fie lipicios
  • rahat asortat
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Cornuri pufoase:

Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .

In alt vas  adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o  dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.

Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur  iaurtul incalzit dar treptat .

Framantan bine si apoi adaugam  ulei putin  cate putin pt a rezulta un aluat lucios si nelipicios.

Lasam la dospit pt  maxim 1 ora.

Coca o impartim in 4 si  fiecare  parte o intindem cu sucitorul si apoi cu catterul formam triunghiuri unde spre exterior adaugam  rahatul in invelim spre interior.

Asezam in tava  invelita cu hartie de copt si le ungem cu ou unde le dam la cuptor preincalzit pana ce acesteaa s-au rumenit .

Se scot si se pudreaza cu zaharul pudra  vanilat .

TIPS-URI

1

Pt unplutura puteti opta si pt nuca sau dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai (rasfat de week-end)