Mini pizza

de Miha in Pizza, 1 Mai 2010 | 5430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte (sau apa)
  • 200-250 g faina
  • Sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare,piper
  • oregano
  • busuioc
  • Umplutura:
  • sunca de pui
  • porumb boabe
  • masline
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pizza:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire.

In tot acest timp, pregatim ingredientele pentru umplutura. Sunca se taie cubulete mici, maslinelor li se scot samburii si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantitatile sunt dupa dorinta si se pot inlocui in functie de preferintele familiei.

Sucul de rosii il punem intr-un vas pe foc impreuna cu condimentele si se dau cateva clocote. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm. Se unge cu sos de rosii din belsug, se presara cubuletele de sunca, porumbul, maslinele si totul se acopera cu un strat fin de cascaval.

Se ruleaza aluatul cat mai strans posibil, apoi cu o ata taiem fasii late de 4-5 cm. Acelasi procedeu de taiere l-am folosit si la Rolls Cinnabon :) E perfect pentru o taietura artistica. :))

Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai presara cu putin cascaval ras si se dau la cuptor la foc mediu pana incep sa se rumeneasca si se topeste cascavalul.

Cu ceva vreme in urma, am pregatit pentru o petrecere aceste minipizza si le-am infipt in bete pentru frigarui. Am facut acadele pentru copii. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]