Minciunele (Gogosi cu lingura)

de Alina26 in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 39317 vizualizari

 

De saptamana trecuta am avut comanda de la sot sa fac gogosi...asa ca ieri m-am pus pe treaba...si i-am facut vreo cateva!!!Se numesc "Gogosi cu lingura"pentru ca aluatul e foarte moale si se ia cu lingura.Sper sa va placa "minciunelele"mele!!! :-*:*:*:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 15 g drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta de portocala
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 lg de ulei
  • ulei pentru prajit (600 ml)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele (Gogosi cu lingura):

1.Intr-un bol am pus faina,esentele,drojdia,apa calda si am inceput sa framant,apoi am adaugat si uleiul putin incalzit si am continuat sa mestec.Aluatul va fi foarte moale.Am lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul.

2.Am pus la incins uleiul intr-un ceaun (ca sa nu sara uleiul) si am pus cate o lingura de aluat si le-am lasat sa se prajeasca bine pe amandoua partile.Le-am scos pe servetele sa absoarba putin uleiul si le-am tavalit prin zahar.

Servite calde sau reci sunt foarte bune.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (Gogosi cu lingura)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

20.09.2013, 22:58

Foarte buni!

Alina26 1

20.09.2013, 23:02

va multumesc mult pentru aprecieri!!!!

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zeppole