Miel din paine

de CookieMonster in Piine, 4 Mai 2013 | 4996 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva festiv si potrivit pentru sfintele sarbatori de Past

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie granule
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel din paine:

1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt

2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Dupa ce l-am intins bine il taiem fasii iar din fasii formam melcisori pentru blanita. Odata terminata blanita, din ce ne-a ramas formama capul si picioarele mielului.

5. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute si se unge cu un galbenus de ou.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Cand scotem painea din cuptor asezam peste ea un prosop umed pentru a nu se intari prea tare coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:01

Festiv , potrivit si ingenios
Felicitari pentru rabdaresi indemanare la incarliontat

CookieMonster 1

13.05.2013, 08:55

Multumesc mult Mihaela!! Nu este foarte greu, in 5 minute se asambleaza

Ligia Bxl 1

30.12.2013, 01:59

ce simpatic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine siciliana