Midii cu vin si busuioc

de mimmi in Fructe de mare, 12 Iul 2012 | 4513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu vin si busuioc:

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul, cele care se inchid sunt bune, cele care raman deschise se arunca. :) Se spala foarte bine sub apa rece, cu ajutorul unei sarme de bucatarie.

Topim untul intr-un wok, calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc. Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute, timp in care mai miscam wokul, fara sa ridicam capacul. Dupa 5 minute, midiile trebuie sa fie deschide, presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.

Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu vin si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alba_zori 1

12.07.2012, 17:47

si mie imi plac,doar ca trebuie gasite proaspete,mor dupa ele,am mancat tot asa,dar si cu rosii si patrunjel,si ca condiment la spaghete,sunt super buni,sa-ti fie de bine

iry-gabriela 1

12.07.2012, 20:39

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:49

ador fructele de mare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamari Pane (cu bere neagra)