Merdenele cu branza

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 10202 vizualizari

 

de ce sa luam acele merdenele de la patiserie pline de grasime? le putem face acasa si cu mult mai bune si fara atata grasime care sa se prelinga...

 

INGREDIENTE

  • foietaj:
  • 1 kg faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura otet,
  • 500-600 ml apa,
  • 400 gr unt/ margarina.
  • umplutura:
  • 500 gr branza telemea,
  • 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
  • eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.

Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat.  Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga. Merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.

Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.
Se coc in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu am pus mai putin unt/margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

28.10.2010, 19:54

de cand nu am mai mancat merdenele ce bune sunt mancate cu un iaurt

rivka 1

28.10.2010, 21:02

arata bine! cred ca-s bune, si eu vreau

gugugh 1

28.10.2010, 22:08

da cu iaurt le pap si eu sau sana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]