Melcusori de paine.

de Adele in Piine, 5 Oct 2014 | 2813 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc paine in casa ..iar familia mea nu refuza niciodata o bucatica de paine calda, proaspata abea scoasa din cuptor.
M-am inspirat de la reteta lui Meri http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-bicarbonat-64888.html:X

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba.
  • 170 gr iaurt grecesc.
  • 15 gr sare.
  • 10 gr drojdie uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 1 lingura zahar.
  • 100 ml lapte .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori de paine.:

Pentru inceput pregatim aluatul: intr-un vas punem faina si o amestecam cu sare. Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in lapte cald. Dupa care turnam peste faina si incepem sa amestecam. Usor adaugam si iaurtul si continuam sa framantam, Luam aluatul si il punem pe masa de lucru si il terminam de framantat cu uleiul de masline. Cand este gata il acoperim si il lasam la cald cel putin 30 de minute.

Impartim aluatul in 12 parti si din ficare bucata facem cate o bila pe care o intindem in maini, dupa care o rulam in forma de melc. Ii asezam in tava (deasupra ii puteti unge cu ou sau ulei) si ii punem in cuptor la crescut, pentru 30-60 de minute, dupa care se coc la 200° pentru aproximativ 20-25 de minute.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcusori de paine." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen