Melanzane alla Parmigiana

de LeBlogPiquant in Mancaruri de legume, 14 Dec 2010 | 7656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 vinete
  • - 2 conserve de rosii (sau 1 kg de rosii proaspete)
  • - o legatura de busuioc proaspat
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 2 maini de parmezan ras- (cam 100g)
  • -2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla Parmigiana:

Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute.

Radeti pe razatoarea mica un catel de usturoi, si caliti-l intr-o tigaie, impreuna cu cateva frunzulite de bucuioc si 1 lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute, adaugati si rosiile in tigaie + o lingurita de zahar, sare si piper, micsorati focul, si lasati sa bolboroseasca linistit cam 10 minute, pana ce sosul scade si devine aromat si usor dulceag.

Puneti intr-o tava jumatate din sosul de rosii -> apoi presarati (cu generozitate!) parmezan deasupra -> apoi asezati jumatate din vinete -> apoi repetati procesul (rosii-parmezan-vinete).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu ardei si rosii