Mancarica de orez cu dovlecei

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 28 Ian 2010 | 8928 vizualizari

 

O varianta de pilaf mai bogata in legume.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 dovlecei tineri
  • 1 cana de orez
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • ulei, sare, piper, boia dulce
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de orez cu dovlecei:

Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti in putin ulei toate legumele, adaugi cana de orez spalat si lasi la calit pana sticleste ceapa, amestecand continuu. Apoi adaugi 4 cani de apa rece si lasi pe foc. Dupa 10 minute, potrivesti de sare, piper si adaugi boia dulce si 2 catei de usturoi pisati marunt. Mai lasi la fiert inca 10 minute, presari patrunjelul tocat marunt si e gata. Poti servi alaturi de castraveti murati.

TIPS-URI

1

Usturoiul e facultativ, poti folosi o lingurita de usturoi granulat, ca sa se impregneze mai bine gustul.

2

Poti adauga si un pumn de masline fara samburi odata cu boiaua si celelalte condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu dovlecel si snitel vegetal