Mancare de salata verde

de lili in Mancaruri de legume, 9 Feb 2011 | 13256 vizualizari

 

Cum imi era pofta de un spanac si nu am avut la indemana am facut salata. Este tare buna.

 

INGREDIENTE

 

  • o salata verde, 
  • 4 catei usturoi, 
  • ulei, 
  • 2 linguri faina,
  •  400 ml lapte, 
  • sare, piper
  • 2 linguri smantana.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de salata verde:

Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi.
Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi laptele(depinde cat de groasa vreti sa fie mancarea). Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki