Mancare de linte

de Julie in Mancaruri de post, 26 Mai 2010 | 10045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita,
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte:

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore. Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa.

Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte.
Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua. Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,marar sau patrunjel,busuioc.

Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ana 1

26.05.2010, 11:41

Lintea ca lintea,dar pepenele mmm o bunatate!

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 12:44

Salivez si eu dupa pepenele rosu murat,dar si dupa linte.Dau si eu 5 furculite pentru o jumatate de feliiuta de pepene rosu.

Julie 1

26.05.2010, 14:45

Pentru cinci furculite primiti o felie intreaga!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]