Mancare de dovlecei

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 11297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 buc dovlecei,
  • 3 linguri faina,
  • 100 ml ulei,
  • 3 buc ceapa,
  • 1 conserva rosii in suc propriu,
  • 1 capatana usturoi,
  • 2 legaturi marar,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei:

Dovleceii se spala si se taie cubulete mici. (Multa lume curata dovleceii de coaja, eu merg pe principiul ca cele mai multe vitamine se afla in coaja). Dovleceii se tavalesc prin faina si se prajesc pe rand in ulei incins. Se scot si se pastreaza la cald. Uleiul ramas se strecoara, sa inlaturam rezidurile de la faina si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, adaugam rosiile tocate marunt, usturoiul tocat si dovleceii. Acoperim cu apa cat sa acopere dovleceii si lasam sa fiarba acoperit pentru 10-15 minute. Condimentam cu sare si piper. Mararul se adauga in momentul cand stingem focul.
Se serveste ornata cu rosii si marar verde.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei