Mancare de cartofi cu carne sau carnati

de alinutzika in Porc, 5 Sep 2011 | 5317 vizualizari

 

O reteta inspirata de la cumnatica mea, Alis, careia ii multumesc mult pt ca mi-a prezentat aceasta reteta cu cartofi, absolut delicioasa! Reteta ei era cu carnati trandafir, dar eu am facut-o cu carne de porc.
V-o recomand din toata inima!

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc/ 3 carnati trandafir
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ardei rosu 
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • sare, piper, vegeta
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu carne sau carnati:

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu o lingurita sare. Intre timp, carnea de porc se taie in bucatele mai groase si se prajeste intr-o tigaie teflonata, ca si gratarele. Cat timp ea se prajeste, tocati ceapa si  ardeii si puneti-i la calit in putin ulei, la foc slab. Cand legumele sunt calite, adaugati carnea si condimentati. Cartofii nu se lasa la fiert mai mult de 15 minute, ca sa nu se imprastie dupa aceea. Se storc de apa si se pun in oala cu legumele si carnea. Se amesteca toate cu grija si se lasa la foc mic in continuare

Daca e nevoie, mai adugati apa. Dupa aproximativ 10 minute opriti focul. Se serveste cu patrunjel, dupa preferinta.Foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu carne sau carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca