Mămăligă în straturi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 4103 vizualizari

 

O cină sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 500 g,
  • apă rece cca. 1500 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • telemea de oaie,
  • brânză de vaci,
  • unt,
  • smântână,
  • ouă de prepeliță
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă în straturi:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se dă focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert cca. 25 de minute.

Într-un vas termorezistent ( eu am folosit o formă de chec din silicon!), se așează un strat de mămăligă, smântână amestecată cu un pic de unt, brânză rasă și brânză de vaci, apoi un nou strat de mămăligă și în final un nou strat de amestec din brânzeturi, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, se face cîte un cuib cu o lingurița se pun ouăle de prepeliță și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă în straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de mamaliguta cu branza