Mămăligă în straturi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2013 | 4177 vizualizari

 

O cină sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 500 g,
  • apă rece cca. 1500 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • telemea de oaie,
  • brânză de vaci,
  • unt,
  • smântână,
  • ouă de prepeliță
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă în straturi:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se dă focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert cca. 25 de minute.

Într-un vas termorezistent ( eu am folosit o formă de chec din silicon!), se așează un strat de mămăligă, smântână amestecată cu un pic de unt, brânză rasă și brânză de vaci, apoi un nou strat de mămăligă și în final un nou strat de amestec din brânzeturi, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, se face cîte un cuib cu o lingurița se pun ouăle de prepeliță și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă în straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza si ceapa