Lumaconi cu crema de brocoli

de rodicamaria in Paste, 19 Ian 2013 | 4312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc.brocoli
  • 200 g branza proaspata(mai cremoasa)
  • 100 g cascaval(dat pe razatoarea mare)
  • sos Bechamel(din 500 ml lapte,25 g unt ,sare ,un praf de nucsoara ,un praf piper si 2 linguri faina)
  • 250 g paste tip lumaconi
  • 1 buc polonez din piept de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu crema de brocoli:

Brocoli se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se marunteste cu robotul(cateva pulsatii).

Polonezul se curata de pielita si la fel se da prin robot.

Pastele se fierb,dar nu de tot(pe ambalaj la mine scria 16 min,eu le-am fiert 10 min),se lasa 5 min in apa fierbinte sa mai "infloreasca",apoi se strecoara si se clatesc o data cu apa rece.

Se amesteca pasta de brocoli cu polonezul maruntit si cu crema de branza pana se obtine o crema.Daca amestecul este prea uscat mai puneti o lingura-doua de zeama in care a fiert brocoli(asa am facut eu).Potriviti de sare daca este nevoie(eu nu am mai pus,polonezul a fost destul de sarat).

Se ia fiecare bucata de lumaconi ,se umple cu crema de brocoli si se aseaza in tava Pyroflam.

Se presara cascavalul ras deasupra,se toarna sosul alb(rece) si se da la cuptorul preincalzit pt.gratinare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu crema de brocoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu broccoli