Leurda in sos bechamel

de alinutzika in Mancaruri de legume, 9 Mai 2012 | 4736 vizualizari

 

O mancare rapida, de primavara, pe care eu o ador! Combinatia cu oua ochi e cea mai reusita, zic eu! La fel ca si mancarica de spanac.

 

INGREDIENTE

  • o mana buna de leurda
  • 2 linguri faina
  • o bucatica de unt
  • o cana mare de lapte (daca e prea groasa compozitia, mai adaugati)
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Leurda in sos bechamel:

Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta.

Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam continuu cu telul de mamaliga, ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii si nici sa nu se faca cocoloase. Condimentam cu putina sare. Cand incepe sa fiarba adaugam leurda cruda. Nu o fierbem inainte, pt ca isi pierde aroma si gustul usturoiat. Nu va temeti, nu o sa fie gustul de usturoi foarte puternic. Mai fierbem la foc mic inca 10 minute, amestecand. Servim cu ochiuri de oua.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Leurda in sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Sim0na 1

09.05.2012, 20:55

Faina combinatie!!!

Lau 1

09.05.2012, 21:55

bun

Aurelia 07_07 1

09.05.2012, 23:35

Super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecel cu branza