Legume gratinate provensale

de oanapl in Mancaruri de legume, 20 Feb 2017 | 3862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete subtiri
  • 2 dovlecei tineri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 5 rosii bine coapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ardei
  • nucsoara
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate provensale:

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni.

Intre timp, oparesti rosiile, le clatesti cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care le tai felii. Ardeiul il tai fasii subtiri, iar vinetele si dovleceii le tai rondele subtiri. Rondelele de vinete si dovlecei le rumenesti, intr-o tigaie de teflon, fara ulei / pe un gratar, pana se inmoaie putin, apoi le iei de pe foc.

Asezi feliile de vinete, dovlecei, rosii si fasii de ardei peste ceapa si usturoiul din vasul termorezistent, adaugand nucsoara, cimbru, sare si piper dupa gust. Stropesti cu ulei de masline, acoperi cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, pentru circa 30 de minute. Scoti folia, presari cascaval ras si mai lasi la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate provensale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]