Lebar

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 7016 vizualizari

 

Lebarul este un mezel de casa asemanator cu pateul de porc. Va invit, cu drag, sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc;
  • 300 g inima de porc;
  • 675 g plamani de porc;
  • 400 g carne slaba de porc;
  • 300 g slanina cruda de porc;
  • 300 g slanina afumata de porc;
  • 4 cepe + 2-3 linguri ulei pentru calirea acestora;
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • doua mate groase, de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca.

Carnea se da prin masina de tocat prin sita mijlocie, apoi prin sita mica, o data cu ceapa calita. Peste acest amestec se pune sare, piper si putin cimbru uscat si se amesteca.

Se monteaza tulumba la masina de tocat, apoi pe aceasta se introduce un mat (pe care mai intai se sufla pentru a verifica daca este spart), care se leaga cu ata la capat. Se umple matul cu compozitia din carne, dar se lasa un pic mai lejer pentru a nu se sparge atunci cand se fierbe, apoi se leaga cu ata si la celalalt capat. La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea mat.

Matele umplute se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, si se inteapa cu un ac din loc in loc pentru a nu se sparge. Se fierb circa 30-40 de minute, dupa care se scot din apa si se pun la uscat, presate intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se servesc a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lebar