Langosi cu cartofi

de manu_ela in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2013 | 11655 vizualizari

 

Iata o reteta foarte apreciata de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • un cartof
  • 400 gr. faina
  • un ou
  • o lingura zahar
  • 20 gr. drojdie
  • 200 ml lapte
  • o lingura ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • o ceapa
  • un ardei mic
  • 150 gr. salam
  • branza de vaca
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cartofi:

Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune umplutura. Punem uleiul la incins si prajim fiecare langosa.

Pentru umplutura se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Se adauga salamul taiat bucatele, si dupa ce se raceste putin se adauga si branza de vaca. Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi telemea rasa, sunca, cascaval, crema de ciocolata.

2

Eu am folosi uleiul pentru a le intinde pe blat in loc de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]