Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2024 | 1638 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Khachapuri este o plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, foarte gustoasă și sățioasă.
      Pentru a pregăti Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi, sunt necesare ingredientele următoare: făină, apă, ouă, drojdie, feta, mozzarella.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:
      • 500 g făină de grau
      • 250 ml apă călduță
      • 1 ou
      • 7 g drojdie uscată
      • 2-3 linguri ulei
      • 1 lgta zahăr
      • un praf de sare
      • Umplutură
      • 400 g brânză feta
      • 400 g mozzarella
      • 4 ouă
      • Pt uns:
      • 1 ou batut
      • Pentru finisat
      • 2-3 gălbenușuri
      Portii: 3
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:

      Cum se prepara Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi:

      Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

      Pune făina într-un bol, adaugă drojdia și amestecă ușor. Adaugă sare, zahăr, apa călduță, un ou și câteva linguri de ulei. Amestecă ușor cu o spatulă, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine omogen. Pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l la dospit până își dublează volumul.

      Rade brânzeturile în alt bol. Adaugă 3-4 ouă în funcție de cât de uscate sunt brânzeturile și amestecă bine.  

      Scoate aluatul crescut, pe blatul de lucru înfăinat și împarte-l în trei porții. Întinde fiecare parte sub formă ovală, așază umplutură de brânză, apoi adună marginile astfel încât să obții aspectul de bărcuță, sigilează bine capetele. Procedează la fel și cu celelalte 2, apoi așază plăcintele în tava pregătită.

      Unge aluatul plăcintelor cu ou bătut.

      Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 minute (în funcție de cuptor )sau până se rumenesc frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor. Separă un gălbenuș și pune-l în mijlocul unei plăcinte fierbinți. Cu ajutorul unei furculițe sparge gălbenușul și amestecă-l cu brânza fierbinte. Astfel gălbenușul se va găti imediat.

      Servește plăcintele calde, alături de un pahar cu sana sau cu ce îți place.

      Sunt grozave și foarte pufoase. 

      Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

      Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.

      Poftă bună!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      Recomandari pentru tine si casa ta

      Multicooker Turbo Express

      - 400 lei
      1299.99 lei
      899.99 lei

      COMENTARII (6)

      mihaelar63 1

      31.12.2024, 15:16

      Buna trebuie sa fe !!!!
      In Budapesta am servit niste preparate senzationale la restaurantul cu specific georgian cu acelasi nume ca al placintei

      Caty 1

      31.12.2024, 16:23

      👍👍👍

      Rocsi 1

      03.01.2025, 20:30

      Sa tot servesti din asa bunatate! Daca mai este si calda, este si mai grozava!

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Invartita in foi cu branza (1)